Uneori pictez imaginea pe care o am în minte, pe care am creat-o prin transformarea unor idei (puține dar bune 😀).
Nu-mi iese chiar ce am visat, dar mă străduiesc să lucrez cât mai bine. La sfârșit aleg titlul lucrării pentru că îmi place să se știe la ce m-am gândit când am lucrat. Unii spun că nu ar fi cel mai bine așa. Că ar fi de preferat ca privitorul să își imagineze ce reprezintă lucrarea. Mai știți clasica întrebare din școală, de la limba română - ce a vrut să spună autorul? 😀😀😀 Răspunsul era de obicei (în șoaptă) - ”de unde să știu eu?” 😂😂😂 Cam așa e și cu pictura.
Bun, deci eu nu sunt adepta acestei variante, așa că mă gândesc (mult) și aleg un titlu. Sunt și zile în care nu găsesc ceva cu noimă și atunci apelez la prieteni. Cei reali și cei de pe grupurile de pictură de pe fb.
Așa am făcut și de data asta. Am pictat o tânără care sculptează chipul lui Zeus și pe parcurs, ea devine una cu sculptura ei. E un contrast mare între Zeu și Om, între generații, între genuri și cu toate astea, e o energie care se transferă de la unul la altul. Prin creația ei, tânăra se re-creează.
Ce titlu are? Păi am primit mai multe propuneri: ”Pygmalion pe dos”, ”Femeia”, ”Antic ultramarin”, ”Oglinda sufletului”, ”Rock you/rock myself/become a rock”, ”Devenire”, ”Alter ego”, ”Metamorfoză”, ”Comuniune”, "Becoming me", "Symbiotic", "Sublimare".
Oricare dintre ele ar putea fi titlul lucrării, pentru că descriu foarte bine ideea de la care am pornit.
Prin propunerile făcute, fiecare dintre voi ați devenit coautor la acestă lucrare, așa încât ”ce a vrut să spună autorul” s-a transformat din întrebare în enunț.